گسترش دیجیتال مارکتینگ و کسب، برای بسیاری از برندها موجب شکست و برای برخی دیگر سکوی پرش رو به موفقیت بود. دسته مدیران موفق با استفاده از تکنیکهای سئو مارکتینگ و استراتژیهای بازاریابی، در برندشان تحولات بزرگی ایجاد کردند. معنای سئو به صورت کلی بهینهسازی موتورهای جستجو برای بهبود عملکرد و رتبه وبسایت است. اما متاسفانه همه سازمانها نمیتوانند به درستی این شیوهها را در شرکتشان اجرا کنند. دقت، تخصص و استمرار برای دستیابی به اهداف مورد نظر از بازاریابی سئو بسیار مهم هستند.
بازاریابی سئو مارکتینگ چیست؟
SEO Marketing مفهوم بسیار گستردهای است. استفاده با برنامهریزی از شیوههای سئو، گامی برای رسیدن به اهداف بازاریابی محسوب میشوند. متخصصین این حوزه در اصل مهارتهایشان را برای به کارگیری قدرت موتورهای جستجو و افزایش بازدید از وب سایت شما استفاده میکنند. البته این کار شامل هدایت ترافیک بر اساس اهداف مشخص و ایجاد مشتریان متمایل به خرید نیز میگردد. بازاریابی سئو به تنهایی تاثیر چندانی در افزایش فروش شما نخواهد داشت. برندهای حرفهای استراتژیهای سئو را با بازاریابی محتوا، رسانههای اجتماعی و تجارب کاربران ترکیب میکنند. در این مسیر شما باید توجه ویژهای بر کنترل و نظارت اجرای صحیح استراتژیها داشته باشید. به این کار مدیریت سئو گفته میشود. در تمام تیمهای دیجیتال مارکتینگ، فردی برای انجام این کار انتخاب میشود. مسئولیت اجرای کمپینها، تجزیه و تحلیل نتایج، انتخاب کلمات کلیدی، بهینهسازی محتواها، نظارت بر روند و … بر عهده او خواهد بود.
بازاریابی هدف در سئو مارکتینگ
ابتدا باید بدانید که فروش سئو به تنهایی امکانپذیر نیست. یعنی آنکه باید همزمان با اجرای استراتژیهای سئو مارکتینگ، زمینه نگهداری از مشتریان تازه وارد را فراهم آورید. این تبدیل نیز به وسیله بازاریابی محتوایی انجام میگیرد. وظیفه سئو تبلیغ موضوع مربوط به برند خودتان و دستیابی به اهداف است. زمانی به خواستههای خود میرسید که بتوانید نرخ تبدیل بازدید کنندگان به مشتریان را افزایش دهید. جذب بازدید کنندگان باید از بازار هدف باشد. هیچ آرایشگری در جستجوی مخاطب هدف در یک فروشگاه فروش لوازم خودرو نیست. با استفاده از سئو مارکتینگ میتوانید بازار هدف مورد نظرتان را از موتورهای جستجوی مانند گوگل شناسایی و جذب کنید. بینهایت مشتری در میان کاربران این موتورها وجود دارد. روشهای مستقیم و غیر مستقیم زیادی برای این کار پیش بینی شدهاند. مثلاً تبلیغات در وب سایتها با استفاده از تکنیکها، یک نوع مستقیم از آن است.
مراحل سئو مارکتینگ ، بازاریابی سئو چیست؟
پیش از آغاز هر کاری بهتر است که یک برنامهریزی دقیق برای خودتان تهیه کنید. داشتن یک نقشه راه به شما کمک میکند که چالشها را شناخته و تمام ابزارهای لازم را تهیه کنید. در این مسیر بهرهگیری از نظرات بخشهای مختلف سازمان و تشکیل تیم کمک زیادی به شما خواهد کرد. افراد میتوانند بر اساس تخصصشان مسئولیتهای مختلفی را انتخاب کنند. یک نفر باید مسئول تحقیقات، دیگری مسئول اجرا، یک نفر برای بازبینی و … باشند. علاوه بر برنامهریزی، به یک جامعه آماری نیز نیاز دارید. انجام این کار را نیز به یکی از اعضای تیم بسپارید تا با استفاده از فرمهای نظرسنجی، مسیر حرکت درست را برای شما مشخص کند. فراموش نکنید که تمام مراحل سئو مارکتینگ دارای اهمیت هستند. بنابراین نباید به سادگی از کنار آنها عبور کنید یا پس از مدتی از تلاش دست برندارید. مهمترین مراحل سئو مارکتینگ عبارتاند از:
شناسایی رقبا
بررسی سئو سایت رقبا در شناسایی نقاط ضعف و کمبود بازار اهمیت پیدا میکند. البته علاوه بر آن میتوانید از روشهای آنها نیز برای افزایش ترافیک سایتها و افزایش رضایت کاربران استفاده کنید. اما بهتر است که خلاق و جستجوگر باشید. شناخت دقیق بازار به شما کمک میکند تا بتوانید یک گام از بهترین رقبای خودتان نیز پیشی بگیرید. روشهای دیگران را بررسی و خیلی حرفهای در برند خودتان شخصیسازی کنید. این کارها باعث میشود تا نیازهای مشتریان را بشناسید. به این نیازها معمولاً کمتر توجه میشود. بنابراین باعث جلب توجه و افزایش رضایت مشتریان نسبت به کسب و کار شما میگردد.
تعیین هدف برای خود
پس از اتمام تحقیقات، شناسایی روشهای رقبای برتر و شناخت دقیق نیاز بازار، باید به سراغ هدفگذاری بروید. هدف گذاری برای شرکت خدمات سئویی که جامعه آماری و اطلاعات خوبی از مسیر پیش رو داشته باشد، کار چندان دشواری نیست. منظور از هدف چیزی فرای افزایش فروش است. داشتن بازدیدکنندگان و نرخ تبدیل بالا در دراز مدت یکی از اهداف اصلی در این حوزه محسوب میشود. اما ممکن است هر کسب و کاری اهداف دیگری نیز برای خودش داشته باشد. که باید بر اساس اولویت آنها را طبقه بندی کند.
در نظر گرفتن بودجه برای سئو
اهداف مختلف نیاز به بودجههای متناسب خودشان دارند. در همه کسب و کارها باید لیستی از بودجه جهت شروع فعالیت و موانع احتمالی پیشبینی شود. در سئو مارکتینگ نیز شما باید هزینههای همکاری با تیمهای حرفهای یا تشکیل یک تیم متخصص، تهیه ابزارها، آموزش سازمان و … را در نظر بگیرید. اگر بودجه زیادی ندارید بهتر است از شرکتهای سئو مارکتینگ فعال در این زمینه کمک بخواهید، زیاد در این صورت شما نیازی به جستجو برای یافتن متخصصان و تهیه ابزار نخواهید داشت.
مسئولیت پذیر بودن در کار
مسئولیت پذیر بودن یکی از مهمترین فاکتورهای کسب موفقیت است. تمام افراد حرفهای نسبت به برنامهریزی و استمرار در دستیابی به اهداف سازمان، پایبند هستند. این امر نشان دهنده تعهد شما است. در کنار مسئولیت پذیری به عنوان یک مدیر، باید چنین مسائلی را به دیگر اعضای سازمان و همکاران خود نیز آموزش دهید. در حقیقت مدیران فعال هستند که باعث ایجاد احساس اهمیت در کارمندان خود میشوند. مهارت و تخصص بدون مسئولیت پذیری فایده چندانی ندارد. مسیر SEO Marketing پر از چالش و رقابت است. بنابراین داشتن روحیه قوی و پشتکار کارکنان در انجام برنامهریزی، موجب پیروزی شما میگردد.
تعیین اولویتها و منابع
تعیین اولویتهایی در مراحل راهاندازی کمپینهای سئو مارکتینگ، الزامی است. همچنین تمام برندهای موفق لیستی از اهداف خود بر اساس اولویت نیز تهیه میکنند. اما تعیین مهمترین منابع و اولویتها در حوزه کاری نیز مهم است. نمیتوان بدون انجام این کارها وارد دنیای گسترده دیجیتال مارکتینگ شد.
ابزار های مهم برای استفاده در سئو مارکتینگ
با استفاده از ابزارهای سئو میتوانید آنالیز، بررسی و تحقیقات را آسانتر انجام دهید. این ابزارها در بخشهای مختلفی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم کاربرد دارند. به عنوان مثال برخی با تحلیل سایت شما، خطاهای احتمالی را یادآوری میکنند. برخی دیگر نیز به صورت همزمان سایت شما و رقیب را بررسی کرده و نتایج پرباری را به شما نمایش میدهند. دسته دیگری از ابزار نیز وجود دارد که با بررسی کلمات کلیدی، پیشنهادات خوبی را به شما ارائه میکند. در حقیقت ابزارهای مستقیم سئوی سایت را تحلیل و غیر مستقیمها عوامل موثر بر سئو را برای شما روشن میکنند. به صورت کلی میتوان چهار دسته ابزارهای بک لینک، مرتبط با کلمات کلیدی، بررسی ترافیک کلمات کلیدی و مربوط به بررسی دامنه را نام برد. ابزارهای مهم در سئو مارکتینگ عبارتاند از:
گوگل آنالیتیکس
یکی دیگر از ابزارهای ارائه شده توسط گوگل، آنالیتیکس است. وب مسترها و متخصصین توسعه وب از این ابزار استفاده زیادی میکنند. گوگل آنالیتیکس در اندازهگیری ترافیک، شناخت کاربران، آنالیز رفتار مخاطبین، پیگیری اهداف و تعریف آنها(مانند خرید محصول یا ثبت نام در خبرنامه) و نظارت بر اقدامات و … کاربرد دارد. این ابزار برای شما امکان بررسی و تحلیلی در دو بخش موبایل و غیر موبایلی را فراهم مینماید. شناخت کانالهای بازاریابی نیز از طریق همین آنالیتیکس انجام میشود. یعنی کاربران کانالهای بازاریابی را شناسایی و برنامهریزی بهتری انجام میدهند.
سرچ کنسول
سرچ کنسول ابزاری است که توسط شرکت گوگل برای بازاریابان سئو و فعالان این حوزه ارائه شده است. معمولاً این ابزار در مدیریت و بهینهسازی سایت در نتایج گوگل کاربرد دارد. شما میتوانید با مشاهده وضعیت صفحات، آنها را از نظر نمایه سازی بررسی و مشکلات احتمالی را رفع نمایید. همچنین امکان ارسال نقشه سایت از طریق سرچ کنسول برای گوگل نیز وجود دارد. با این کار گوگل محتوای شما را بررسی میکند و در بهینهسازی به شما یاری میرساند. در مواردی مشاهده شده است که صفحات سایت در نتایج جستجو ظاهر نمیگردند. سرچ کنسول در رفع مشکلات ایندکس نیز موثر است. مشاهده لینکهای ارجاعی، بررسی کلمات کلیدی و مانیتورینگ وضعیت ترافیک نیز با استفاده از سرچ کنسول انجام میشود.
افزونه وردپرس
اگر یک سایت وردپرسی دارید، میتوانید بر روی پلاگین یا افزونه یوست حساب کنید. یوست در اصل برای بررسی محتوای وب سایتها و رفع اشکالات آن، ارائه شد. نتایج در این افزونه با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز برای شما نشان داده میشود. همچنین تمام ایرادات احتمالی برای شما قابل مطالعه در قسمتهای مشخص این افزونه است. در حقیقت شما یک چک لیست از اقدامات انجام نگرفته در دست خواهید داشت.
گوگل ترندز
ابزار بسیار پرکاربرد گوگل ترندز برای تحلیل علایق کاربران در موتور جستجوی گوگل است. در اینجا میتوانید رفتارهای جستجوی مخاطبان را بر اساس رویدادها، کلمات کلیدی پرکاربرد و مقایسه آنها پیشبینی کنید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید محتواهای وایرال و محبوبتری تولید کنید. بعلاوه برنامهریزی بهتری در انتخاب کلمات کلیدی و به کارگیری تکنیکها داشته باشید.
ارتباط بین سئو و دیجیتال مارکتینگ
تمام تبلیغاتی که از طریق کانالهای دیجیتالی، موتورهای جستجو، وب سایتها و رسانههای اجتماعی، ایمیل یا برنامههای تلفن همراه انجام میشود، مربوط به بازاریابی دیجیتال هستند. همچنین شیوههای معرفی محصولات شرکتها از طریق کانالهای رسانهای و آنلاین در حوزه دیجیتال مارکتینگ جای میگیرد. در واقع هر مدل بازاریابی که از طریق دستگاههای الکترونیکی انجام بگیرد، دیجیتال مارکتینگ نامیده میشود. سئو مارکتینگ بخشی از دیجیتال مارکتینگ است. برای جذب مشتری و فروش سئو باید از تکنیکهای مربوط به آن استفاده کنید. گوگل سایتهایی که بیشترین بازدید کننده را دارد در صدر لیست جستوجوها قرار میدهد. با استفاده از در دسته لینکهای برتر و پر کلیک قرار بگیرید. در حقیقت این دو موضوع تکمیل کننده یکدیگر هستند.
اصول سئو مارکتینگ
نمیشود که بدون برنامهریزی و رعایت اصول انتظار نتیجههای راضی کننده از تکنیکهای سئو را داشت. شما باید در اولین گام کلمات کلیدی متناسب با وبسایتتان شناسایی کنید. انجام این کارها در هر کدام از حوزههای خدماتی، محصولی و شرکتی متفاوت است. باید با به کارگیری چنین روشهایی مخاطب را مجاب به بازدید از صفحه برندتان کنید. البته متا دیسکریپشن یا همان متن ظاهر شده بر روی صفحه گوگل نیز تاثیر بسیار خوبی در این موضوع میگذارد.
استراتژیهای سئو مارکتینگ
به تکنیکها و روشهایی که متخصصان در سئو مارکتینگ و برای بهبود رتبه در صفحات گوگل بهکار میبرند، استراتژی گفته میشود. این تکنیکها عبارتاند از:
سئوی روی صفحه
به پایهای ترین تکنیکهای سئو مارکتینگ در درون صفحه سئو روی صفحه گفته میشود. یعنی توضیحات متا، تصاویر کلید واژهها و موارد این چنینی در این دسته قرار میگیرند.
سئو فنی
سئوی فنی مربوط به عناصر درونی و باطنی وب سایت میشود. با اجرای صحیح این مورد وب سایت شما روان و با سرعت بارگذاری میشود. پاسخگویی نیز آسانتر خواهد بود .
سئو خارج از صفحه
پستهای که در رسانههای اجتماعی آپلود میکنید، محتواهای انتشارات مطبوعاتی یا صنعتی پادکستها و … سئو خارج از صفحه محسوب میشوند.
همه چیز درباره بازاریابی سئو
اثر بخشی سئو مارکتینگ فرایندی زمانبر و نیازمند مهارت و تخصص است. گوگل در طول زمان و با رصد فعالیتها، تصمیم میگیرد شما را را در صدر جستوجوها قرار دهد یا خیر. اگر قصد فروش با سئو بیشتر دارید باید تمام مراحل آن را به ترتیب طی کنید. کوچکترین موارد مانند بررسی و شناخت جامعه هدف و رقبا نیز دارای اهمیت هستند. ابزارهای مختلفی برای اجرای تکنیکهای سئو مارکتینگ به وجود آمدهاند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اجرای پروژههای مربوطه با کارشناسان ما در آی مدیر تماس باشید.
سوالات متداول
چند نمونه از مهمترین ابزارهای سئو مارکتینگ کدام هستند؟
سرچ کنسول، افزونه یوست، گوگل ترنز و گوگل آنالیتیکس.
چند دسته ابزار سئو مارکتینگ وجود دارد؟
چهار دسته ابزارهای بک لینک، مرتبط با کلمات کلیدی، بررسی ترافیک کلمات کلیدی و مربوط به بررسی دامنه.
مراحل اجرای یک کمپین سئو مارکتینگ چیست؟
شناسایی هدف، تعیین بودجه، شناخت رقبا، اولویت بندی از مهمترینهای آن هستند.