theme-two-logo
کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت ماده‌ای مصنوعی است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است و در معرض نورخاص، سفت می‌شود. درواقع کامپوزیت‌ همان ماده‌ای است که برای پرکردن دندان استفاده می‌شود. مواد کامپوزیت شکلی خمیری دارد که به رنگ دندان‌های اصلی است و به صورت یک لایه‌های نازک بر روی دندان قرارگرفته و سپس توسط دندانپزشک فرم می‌گیرد. برای تثبیت این مواد برروی دندان، دندانپزشک با استفاده از نوری با طول موج مخصوص، آن را برروی دندان سفت می‌کند.

مزایای کامپوزیت دندان چیست?

خیلی از افراد به دلیل نداشتن دندان‌های مرتب، بدون شکستگی و آسیب و… از لبخند زدن و یا صحبت کردن در جمع خودداری می‌کنند. کامپوزیت دندان این فرصت را به آنها می‌دهد که دندان‌های زیبا و مرتبی داشته باشند. از جمله مزایای مهم کامپوزیت دندان طبیعی بودن رنگ آن همانند دندان‌های طبیعی است.

برخی از مهمترین مزایای کامپوزیت دندان عبارت است از:

1_مقاومت بالا در برابر سایش

2_ زیبایی بسیار عالی در مقایسه با دندانهای طبیعی

3_ سازگاری بالا

4_ایجاد مجدد رنگ دندانهای طبیعی

5_ جایگزین بسیار مناسب برای ماده سمی آمالگام

6_ فرایندی ساده، سریع و بدون درد

7_ طول درمان این روش کوتاه است

8_ مراحل ترمیم کامپوزیت، آسان و کم هزینه است

با استفاده از کامپوزیت دندان می‌توان انواع مشکلات دندان مانند فاصله دندانی و پوسیدگی، شکستگی جزئی، تغییر رنگ دندان و… را برطرف کرد.

مراحل قرارگرفتن کامپوزیت در دندان

1_ در ابتدا دندان‌ها کاملا تمیز می‌شوند تا سطح دندان بدون هیچ گونه جرمی آماده برای قرار گرفتن کامپوزیت باشد.

2_ پس از تمیز کردن سطح دندان‌ها، آنه‌ها را کاملا خشکمی‌کنند تا هیچ اثری از رطوبت هوا و بزاق باقی نماند.

3_ با استفاده از مواد اسیدی، سطح جلوی دندان را متخلخل می‌کنند، این کار در چسبیدن ونیر کامپوزیت بر روی دندان بسیار موثر است.

4_ رنگ کامپوزیت با توجه به نظر دندانپزشک ومتخصصین زیبایی دندان، انتخاب می‌شود.

5_ چسب مخصوص را روی سطح دندان زده و سپس دندانپزشک مواد کامپوزیت را به صورت لایه‌ای بر روی دندان قرار می‌دهد.

6_ دندانپزشک با استفاده از نور مخصوص با طول موج معیینی، ونیر کامپوزیت را در جای خود سفت می‌کند.

7_ در نهایت با استفاده از پولیش کردن سطح ونیر کامپوزیت، شکل دلخواه و مناسبی به دندان می‌دهد.

8_ شستشوی لثه و دندان پس از اتمام مراحل قرار گرفتن کامپوزیت.

برای انتخاب رنگ کامپوزیت اجازه دهید که متخصصین زیبایی در دندانپزشکی به شما مشاوره دهند تا رضایت کامل از نتیجه عمل داشته باشید.

طول عمر کامپوزیت
کامپوزیت‌ها به طور متوسط می‌توانند 7 سال دوام داشته باشند اما این مدت زمان به عادت‌عای بیمار نیز بستگی دارد. عاداتی مانند نوشیدن نوشابه، قهوه، رعایت بهداشت دندان و دندان، ساییدگی دندان در اثر دندان قروچه و… توصیه بر این است که بیمار دوبار در سال برای معاینه به مطب دندانپزشکی مراجعه کند.

کامپوزیت ماده‌ای است که دارای مقاومت و دوام بالایی است، بنابراین اگرکمی مراقب دندان‌های خود باشید، می‌توانید برای طولانی مدت از آن بهره ببرید.  بهتر است که علاوه بر انجام روال بهداشت دهان و دندان به طور مرتب به منظور حفظ وضعیت دندان ترمیم شده، بعد از هر وعده غدایی از نخ دندان استفاده کنید، زیرا نخ دندان بقایای مواد غذایی که در فضاهای بین دندان جای گرفته‌اند را از بین می‌برد. همچنین استفاده از دهانشویه نیز می‌تواند به بهبود وضعیت کامپوزیت کمک کند اما از دهانشویه‌ای استفاده کنید که پزشک به شما توصیه می‌کند زیرا برخی از دهانشویه‌ها موجب تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند.

از استعمال دخانیات مثل سیگار، پیپ، قلیان و … پرهیز کنید زیرا می‌توانند بر روی رنگ کامپوزیت‌ها تاثیر بگذارند. خوردن موا غذایی سفت ممکن است به دندان‌های کامپوزیت شده آسیب برساند و دندان‌ها را دچار ساییدگی کند.